flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Богуславський районний суд інформує

05 липня 2016, 11:28

Протягом січня-травня 2016 року Богуславським районним судом було розглянуто 214 справ щодо притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності. Так, працівниками поліції складено 36 протоколів за керування  транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння (стаття 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення - КУпАП). За результатами розгляду справ судом накладено наступні адміністративні стягнення, а саме: на 25 осіб накладено штраф у розмірі 3400 грн. (що становить 85 тис. грн.), 4 особи позбавлено права керувати транспортними засобами на 1 та 2 роки та до 3-ох осіб застосовано адміністративний арешт на 10-15 діб, 4 провадження закрито за відсутністю складу правопорушення. Також працівниками поліції складено 29 протоколів за порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна (ст. 124 КУпАП). За результатами розгляду справ судом до 24 правопорушників застосовано адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 340 грн. (що становить 8160 грн.), відносно 1 особи суд обмежився усним зауваженням, 4 провадження закрито у зв'язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення.

На даний час Верховною Радою схвалено законопроект про посилення відповідальності за керування транспортним засобом в стані алкогольного, наркотичного сп'яніння. Якщо парламент ухвалить цей проект закону в нинішньому вигляді, то штраф за правопорушення становитиме 10200 грн. або водій буде позбавлений права керування строком на 1 рік, а за повторне порушення покарають вже на 20400 грн. або позбавлять права на керування строком на 3 роки. Якщо протягом 5 років водій знову сяде за кермо в стані алкогольного сп’яніння, то буде позбавлений права керувати транспортним засобом на 10 років або заплатить 40800 грн. штрафу.

Протягом зазначеного періоду з Миронівської ОДПІ та Богуславського відділення Миронівської ОДПІ до суду надійшло та було розглянуто 48 протоколів щодо порушення податкового законодавства, а саме:  недотримання порядку ведення податкового обліку (ст. 163-1 КУпАП), неподання або несвоєчасне подання платіжних доручень на перерахування належних до сплати податків та зборів, обов’язкових платежів (ст. 163-2 КУпАП), порушення порядку утримання та перерахування податку на доходи фізичних осіб і подання відомостей про виплачені доходи (ст. 163-4 КУпАП), за які передбачено попередження або накладення штрафу. Звертаємо особливу увагу керівників та бухгалтерів підприємств, установ, організацій району на дотримання строків подання податкової звітності, оскільки навіть декілька днів прострочення терміну є підставою для притягнення до адміністративної відповідальності.

 

Керівник апарату суду, Л.В. Шрамко

 

Опубліковано в газеті «Вісті Богуславщини» (№ 42 від 04.06.2016р.)