flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зустріч у суді з учнями

27 грудня 2023, 11:29

29 грудня учні ОЗО Богуславського академічного ліцею № 1 ідуть на довгострокові зимові канікули. З метою запобігання адміністративних порушень, формування правової культури та правосвідомості неповнолітніх, 26 грудня учні 9 класів побували на екскурсії в Богуславському районному суді. Керівник апарату суду Лариса Валентинівна Шрамко провела екскурсію по приміщенню, ознайомила з особливостями судових процесів в сучасних умовах. Учні дізналися про освітньо-кваліфікаційні вимоги до посад в апараті суду, специфіку роботи суддів і працівників апарату та зрозуміли, що робота юриста вимагає постійного навчання та підвищення власного рівня кваліфікації. Також оглянули зали судових засідань та архівні приміщення.

Суддя, що здійснює адміністративні повноваження голови Богуславського районного суду, Микола Борисович Тітов озвучив особливості роботи судді, застеріг неповнолітніх від скоєння адміністративних та інших правопорушень. Зустріч у суді з учнями пройшла в рамках програми з «Основ правознавства» закладу освіти.

Таке спілкування є досить корисним для виховання молодого покоління, висвітлює роботу суду та спонукає молодь до вивчення права, набуття знань з юридичних питань, які стануть у пригоді в майбутньому.

 

Пресслужба суду