flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо розгляду звернень громадян за 1 півріччя 2015 року

04 грудня 2017, 15:32

 

       

Звернення громадян

           
                               
       

перше півріччя 2015 року

           
       

(період)

           
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Звернення з питань

Надійшло

Форма звернення

Результати розгляду звернення

 

Заяви

Скарги

Заяви

Скарги

 

Задоволено

Обгрунтовано

Необгрунтовано

За належністю

Не підлягає розгляду

Задоволено

Обгрунтовано

Необгрунтовано

За належністю

 

1

Стосовно організації роботи суду

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

Несвоєчасна здача справ до канцелярії суду

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

Несвоєчасне звернення рішень суду до виконання

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

Несвоєчасне направлення справ до судів апеляційної та касаційної інстанції

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5

Скарги та заяви на дії суддів

1

1

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

6

Скарги та заяви на дії працівників суду

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7

Стосовно ненадання відповіді на попередні звернення

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8

Невидача копій рішень суду

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9

Тяганина при розгляді справи

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10

з інших питань (про надання інформації, щодо оскарження процесуальних документів та дій суддів)

8

8

 

4

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Усього:

9

9

0

4

4

0

1

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Дата :

2 липня 2015 року

                     
     

 

                       
   

Виконавець:

Л. В. Шрамко

                     

 

УЗАГАЛЬНЕННЯ

стану організації розгляду звернення громадян, запитів і звернень

народних депутатів, виконання вимог Закону України "Про звернення громадян" та "Про статус народного депутата" у Богуславському районному суді Київської області за І півріччя 2015 року

 

І. Організація роботи суду з прийому громадян

Робота з прийому громадян та розгляду звернень (скарг) громадян у Богуславському районному суді Київської області ведеться відповідно до Інструкції з діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об’єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 14.04.1997 року № 48 та організована таким чином:

  1. Головою суду розроблено та затверджено наказом від 01.04.2014 року за № 14/од графік прийому громадян з не процесуальних питань (з розгляду заяв, скарг, пропозицій) (далі – Графік) і вивішено для загального відому громадян на дошці об'яв у фойє на першому поверсі приміщення суду. Так, прийом громадян з питань організації роботи суду проводять голова суду та керівник апарату суду;
  2. Для прийому громадян обладнано спеціальну кімнату на першому поверсі приміщення суду;
  3. Порядок ведення діловодства по прийому громадян та розгляду звернень (скарг), що не підлягають розгляду відповідно до кримінального, цивільного чи адміністративного судочинства розглядаються в порядку, визначеному законом України «Про звернення громадян».

 

ІІ. Відповідальна особа за звернення громадян

Відповідно до наказу голови Богуславському районному суді Київської області від 29.04.2014 року за № 19/од обов'язки за ведення діловодства за зверненнями громадян та відповідно до посадової інструкції покладено на консультанта суду (наразі помічника судді) Муценко В.О.

ІІІ. Статистична інформація щодо надходження

та розгляду звернень громадян

У Богуславському районному суді на звернення (скарги) громадян заводяться реєстраційні картки форми № 41, а також вони реєструються в: «Журналі вхідної кореспонденції», «Журналі обліку звернень громадян» та алфавітному покажчику.

До кожної картки заводиться переведення за скаргою, куди підшивається скарга, матеріали до неї та відповідь на скаргу. Скарги, що не підлягають розгляду, реєструються у відповідному порядку і передаються за належністю.

Всі заяви та звернення від громадян розглядалися і вирішувалися в строки, передбачені Законами України «Про звернення громадян» та «Про інформацію», а саме: не більше одного місяця від дня їх надходження, а ті, що не потребують додаткового вивчення – невідкладно, але не пізніше п’ятнадцяти днів від дня їх отримання.

Всього протягом І півріччя 2015 року до Богуславського районного суду Київської області надійшло 9 звернень громадян, в тому числі: 6 заяв та 3 адвокатських запити.

За тематикою заяв та скарг найбільше громадян зверталися до Богуславського районного суду з наступних питань:

  • заява (скарга) на дії судді – 1
  • з інших питань – 8

у тому числі:

  • надання інформації про розгляд справи – 2
  • адвокатські запити щодо надання копій процесуальних документів – 3
  • повернення судового збору по справах, що не перебували в провадженні суду – 2
  • інше -1

За наслідками розгляду звернень громадян:

  • задоволено 4 заяви;
  • направлено за належністю до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України 1 заяву;
  • обгрунтовано відповідь на 4 заяви.

Випадків порушення термінів надання відповіді на звернення громадян, визначених Законом України «Про звернення громадян»  протягом І півріччя 2015 року не було.

Протягом І півріччя 2015 року звернення і запити народних депутатів місцевих Рад до суду не надходили.

ІV. Організація роботи суду щодо виконання Закону України

«Про доступ до публічної інформації»

У зв’язку з набранням чинності 08.05.2011 року Закону України «Про доступ до публічної інформації» від 13.01.2011 року № 2939-VІ, в Богуславському районному суді проведено відповідну роботу за цим напрямком, а саме:

  1. наказом голови суду від 02.01.2013 р. № 01/од обов’язки відповідального за організацію доступу до публічної інформації, що знаходиться у володінні суду покладено на керівника апарату суду Шрамко Л.В., а у випадку її відсутності чи великого навантаження іншими обов’язками – на заступника керівника апарату суду Коломійця В.І.;
  2. наказом в.о. голови суду від 07.06.2011 р. № 25 затверджено Положення про порядок організації доступу до публічної інформації, що знаходиться у володінні суду;
  3. наказом голови суду від 29.12.2012 р. № 53/од затверджено Перелік публічної інформації з обмеженим доступом, що є власністю держави та якій надається гриф «Для службового користування» в суді;
  4. наказом голови суду від 15.06.2012 р. № 24/од затверджено Інструкцію про порядок відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, які надаються запитувачам інформації.

Відповідно до вказівки управління ДСА України в Київські області від 30.05.2011 року за № 03-532 на веб-сайті Богуславського районного суду було утворено розділ «Доступ до публічної інформації», в якому оприлюднено вказану вище інформацію, а також довідкову інформацію щодо розгляду справ у суді. Проблемних питань щодо технічної підтримки веб-сайту суду не виникало. На цьому сайті знаходиться корисна інформація для відвідувачів суду,

Веб-сайт суду постійно оновлюється.

Статистична інформація.

Протягом І півріччя 2015 року до суду надійшов 1 запит на отримання публічної інформації, який було задоволено та розглянуто протягом п'яти робочих днів, як це передбачено чинним законодавством.

 

  1. V. Виконавська дисципліна

Узагальнення стану організації розгляду звернення громадян за 2014 рік до територіального управління Державної судової адміністрації України в Київській області було направлено вчасно, відповідно до Тематики узагальнень - 14.01.2015 року електронною та рекомендованою поштою.

VІ. Здійснення контролю та перевірок

 З метою підвищення рівня виконавської дисципліни з розгляду і вирішення звернень громадян відповідальною особою в строки, передбачені чинним законодавством, керівником апарату суду виконання всіх звернень тримається на особистому контролі. При вирішенні звернень громадян головою суду та керівником апарату суду відповідальній особі за звернення громадян постійно надається методична допомога.

 

ВИСНОВКИ:

Вважати стан організації розгляду звернень громадян, запитів і звернень народних депутатів та виконання вимог Законів України «Про звернення громадян», «Про статус народного депутата», «Про доступ до публічної інформації» у Богуславському районному суді Київської області за І півріччя 2015 року -  задовільним.

 

ПРОПОЗИЦІЇ:

Обговорити дане узагальнення на оперативній нараді суддів та працівників апарату суду.

 

 

 

 

 

Голова суду                                                                                            М.Б. Тітов

 

 

 

 

 

Вик: Шрамко Л.В. (04561)51339