flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо доступності будівлі суду для маломобільних груп населення

10 травня 2018, 10:32

Богуславським районним судом Київської області з метою доступності до правосуддя осіб з обмеженими фізичними можливостями, громадян похилого віку, інших маломобільних груп населення, постійно вживаються відповідні заходи.

На першому поверсі розміщено інформаційні стенди, де можливо безперешкодно отримати всі необхідні дані, номери телефонів суду тощо.

Для зручності маломобільних груп населення розгляд справ проводиться в залах судових засідань, які розташовані на першому поверсі. У суді встановлено необхідне обладнання для проведення судових засідань в режимі відео-конференції, що значно полегшує доступ до правосуддя.

Відповідно до ст. ст. 7, 8 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», Закону України «Про забезпечення права на справедливий суд» від 12.02.2015р., Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» від 21.03.1991р. № 875-12 (зі змінами) та наказу керівника апарату Богуславського районного суду Київської області № 36/од від 15.09.2015 року визначено відповідальну особу  за доступ до правосуддя маломобільних груп населення на інших груп населення.

Для осіб з обмеженими фізичними можливостями, громадян похилого віку, інших маломобільних груп населення облаштовано пандус.

Для Богуславського районного суду Київської області створення сприятливих умов для реалізації прав та свобод осіб з обмеженими фізичними можливостями та можливості цих людей вести повноцінний спосіб життя - є пріоритетним напрямком організації роботи суду.