flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

1. Участь керівника апарату Богуславського районного суду Київської області Шрамко Л. В. в пілотній навчальній Програмі з питань судового адміністрування

27 червня 2013, 13:41

1. Початок роботи Програми.

Державною судовою адміністрацією України у партнерстві з Національною школою суддів України за підтримки Проекту USAID «Справедливе правосуддя» та участі Університету штату Мічиган (США) було реалізовано навчальну програму (далі – Програма) з питань судового адміністрування.

         Рішенням Експертної ради для участі у програмі з числа 57 кандидатів було відібрано та затверджено слухачами 40 осіб з числа керівників апарату судів, їх заступників, і представників територіальних управлінь Державної судової адміністрації України.

         Зокрема, керівника апарату Богуславського районного суду Київської області Шрамко Ларису Валентинівну було затверджено слухачем для участі у сертифікованій Програмі.

         Навчальний план Програми було сформовано за таким графіком:

         8-19 квітня 2013 року – проведення навчального семінару у м. Києві

         19 квітня – 31 травня 2013 року – підготовка випускної роботи

         31 травня – 7 червня 2013 року – перевірка випускних робіт

         12 червня 2013 року – вручення сертифікатів слухачам.

 

         До міжнародної команди викладачів Пілотного проекту увійшли: Директор Програми з питань судового адміністрування Університету штату Мічиган Морін Конер, викладачі вищеназваного університету Тімоті Дібл та Джен Бауч, а ткож викладачі Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого», Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, Національної школи суддів, фахівці Державної судової адміністрації України, Проекту USAID «Справедливе правосуддя» і представники громадських організацій.

         Серед пріоритетних навчальних тем було визначено десять навчальних курсів, що відповідають тим компетенція, які є необхідними для ефективного судового адміністрування. Зокрема:

- ефективне лідерство та його функції;

- ключові складові професії судового адміністратора в контексті місії судової системи України;

- стратегічне планування, основи бюджетування і управління ресурсами;

- управління процесом проходження справи в суді;

- застосування сучасних інформаційних технологій в суді;

- основи організаційного забезпечення діяльності апарату суду;

- управління кадровими ресурсами;

- професійна адаптація, навчання персоналу та підвищення кваліфікації для працівників;

- зв’язки судів з громадськістю

Навчання проходило у вигляді тренінгів, протягом яких лекції та презентації поєднувалися із виконанням практичних вправ і завдань.

Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк запропонував зробити відеозапис  лекційних курсів із метою подальшого їх використання при дистанційному навчанні керівників чи працівників апарату судів. «У подальшому ДСА України має на меті за результатами впровадження пілотного Проекту з питань судового адміністрування створити Центр навчання судових адміністраторів і започаткувати курс для їх дистанційної підготовки, оскільки пілотний проект навчить лише 40 осіб, а в апаратах судів працює близько 33 тисяч осіб», - наголосив Р. Кирилюк.