flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нові знання про судові процедури

26 лютого 2024, 12:22

Традиційно, у січні – лютому 2024 року, студенти спеціальності "Право" Богуславського фахового гуманітарного коледжу імені І.С. Нечуя-Левицького проходили переддипломну практику у Богуславському районному суді Київської області.

 

Протягом практики студенти ознайомилися з організацією роботи суду, а саме: архіву, роботою автоматизованої системи документообігу суду, Електронного суду, Єдиного Контакт-центру судової влади України, за допомогою якого відвідувачі суду можуть самостійно переглянути список справ, призначених до розгляду; отримати інформацію про стан розгляду справ; банківські реквізити для сплати судових витрат; здійснити електронний пошук справи за номером, датою призначення або за учасником процесу. Майбутні юристи були ознайомленні із сучасними технологіями проведення судових засідань в режимі відеоконференцій.

З метою удосконалення отриманих у коледжі знань процесуального законодавства студенти були присутні у відкритих судових засіданнях при розгляді справ різних категорій.

Разом з цим вони вчилися формувати матеріали судової справи, здійснювати внутрішній опис нарядів управлінської діяльності суду, а також готувати проекти процесуальних рішень у цивільних справах.

Студенти дізналися про специфіку роботи суддів і працівників апарату та зрозуміли, що робота юриста вимагає постійного навчання та підвищення власного рівня кваліфікації.

Юридична практика в суді є досить корисною для виховання молодого покоління, висвітлює роботу суду та спонукає молодь до вивчення права, набуття знань з юридичних питань, які стануть у пригоді в майбутньому.

 

 

 

Пресслужба суду