flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про Порядок роботи телефонної "гарячої лінії" Державної судової адміністрації України

05 вересня 2023, 15:43

Наказом Державної судової адміністрації України від 11 серпня 2023 року № 378 затверджено новий Порядок роботи телефонної "гарячої лінії" Державної судової адміністрації України.

Порядок визначає організацію роботи телефонної "гарячої лінії" ДСА України, механізм приймання, реєстрації, розгляду та надання відповідей на звернення, які надходять на телефонну "гарячу лінію".

Телефонна "гаряча лінія" функціонує з метою встановлення додаткових гарантій прав громадян, підприємств, установ, організацій, на звернення з питань, що належать до повноважень ДСА України, територіальних управлінь ДСА України, місцевих та апеляційних судів, вищих спеціалізованих судів, Верховного Суду (далі – Суди) та державних підприємств, що належать до сфери управління ДСА України, підвищення рівня довіри суспільства до ДСА України, а також для швидкого та зручного отримання запитуваної інформації.

Основними завданнями роботи телефонної "гарячої лінії" є: надання довідково-консультативної допомоги, прийняття, реєстрація та облік пропозицій, громадян, підприємств, установ, організацій, які звертаються на телефонну "гарячу лінію" з питань, що стосується діяльності ДСА України, територіальних управлінь ДСА України, Судів, державних підприємств, що належать до сфери управління ДСА України.

Наказ "Про затвердження Порядку роботи телефонної "гарячої лінії" Державної судової адміністрації України від 11 серпня 2023 року № 378 оприлюднено на офіційному вебсайті ДСА України в розділі "Нормативно-правова база" рубрики "Інше".

Гаряча лінія Державної судової адміністрації України 0-800-501-492

На виконання частини п’ятої статті 5 Закону України "Про звернення громадян", з метою реалізації конституційного права громадян на звернення, у Державній судовій адміністрації України запроваджено «гарячу» телефонну лінію. Відповідно до статті 151 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" Державна судова адміністрація України є державним органом у системі правосуддя, який здійснює організаційне та фінансове забезпечення діяльності органів судової влади у межах повноважень, установлених законом. Повноваження Державної судової адміністрації України визначені статтею 152 Закону України "Про судоустрій і статус суддів".